Μετακόμιση – Καλή αρχή :-)

To σπίτι των ονείρων μου

Μετά από “κύηση” μερικών εβδομάδων επιτέλους μετακόμισα σε νέα (ιδιόκτητη) σελίδα ενοποιώντας έτσι τις πληροφορίες για όλες μου τις δραστηριότητες σε ένα σημείο. Το παλιό http://physiart.blogspot.com θα παραμείνει ως έχει, κλειστό όμως, ενώ μερικά άρθρα που τα θεωρώ σημαντικά για το χαρακτήρα του blog μου θα μετακινηθούν και σε αυτόν εδώ το χώρο! Η νέα αυτή σελίδα δίνει πολλές δυνατότητες για την ενημέρωση των φίλων που ενδιαφέρονται να μαθαίνουν τις δραστηριότητές μου. Έτσι, για αρχή μπορείτε να βρείτε στο χώρο δεξιά από αυτή τη δημοσίευση τη δυνατότητα να συνδεθείτε μαζί μου σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο.

Eπιπλέον, μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποίηση με email κάθε φορά που δημοσιεύω ένα άρθρο στο blog μου και για να συμβεί αυτό πρέπει να καταχωρήσετε το email σας και πάλι στο χώρο δεξιά από αυτή τη δημοσίευση, στο κουτάκι που φαίνεται στην επόμενη εικόνα!

Ο χαρακτήρας του blog μου, όπως έχετε ίσως καταλάβει όσοι με παρακολουθείτε ανελλιπώς, έχει την τάση να απομακρύνεται από θέματα που αφορούν αμιγώς τη φυσική και κινείται προς γενικότερα εκπαιδευτικά θέματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τη μάθηση. Ο λόγος είναι ότι τα τελευταία χρόνια που ασχολούμαι με την ακαδημαϊκή έρευνα, έχει εισβάλει στα ενδιαφέροντά μου το πώς μπορώ να διδάξω έναν μαθητή να μαθαίνει καλύτερα. Η εκπαιδευτική και η γνωσιακή ψυχολογία στο θέμα αυτό έχουν κάνει πραγματικά άλματα τα τελευταία χρόνια με πλήθος από έρευνες και δημοσιεύσεις που φωτίζουν διάφορες πτυχές αυτού του δύσκολου προβλήματος. Μέσα από αυτή την ερευνητική μου ενασχόληση ξεκίνησε και η διάλεξη που δίνω με τίτλο: “Μαθαίνω πώς να μαθαίνω καλύτερα” καθώς και το workshop που οργανώνω για τους μαθητές: “Προσεγγίζοντας το πρόβλημα της φυσικής … με ασφάλεια” για τα οποία πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε άλλο σημείο της σελίδας αυτής.
Η Φυσική όμως είναι η “επίσημη αγαπημένη μου” και γι’ αυτό το λόγο θα συνεχίσω να προσπαθώ να δώσω με όσο το δυνατόν πιο καθαρό τρόπο τα φώτα μου στους συναδέλφους που θέλουν να βελτιώσουν τις τεχνικές διδασκαλίας τους, στοχεύοντας κυρίως στους νέους καθηγητές Φυσικής που διψούν για τη γνώση αυτή. Στο πλαίσιο αυτό που σκιαγράφησα σχεδιάζω να δημιουργήσω ένα newsletter που θα στοχεύει στους νέους συναδέλφους (αλλά και στους παλαιότερους) με πλούσιο υλικό για τη διδασκαλία τους και νέους τρόπους προσέγγισης δύσκολων σημείων για τους μαθητές.

Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν!! 

2 σκέψεις για το “Μετακόμιση – Καλή αρχή :-)”

Θα χαρώ πολύ να σχολιάσετε τη δημοσίευσή μου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top
Scroll to Top