Webinar του Dylan Wiliam

Όποιος ασχολείται σοβαρά με την αξιολόγηση στο σχολικό περιβάλλον (θεωρία και εφαρμογή) είναι σχεδόν σίγουρο ότι γνωρίζει τον Dylan Wiliam. Η προσπάθεια του Dylan Wiliam για την ενίσχυση της διαμορφωτικής αξιολόγησης (formative assessment) και την ευρεία διάδοσή της (ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο) είναι αξιομνημόνευτη. Tα βιβλία του κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο, ενώ οι ιδέες του για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνεται η αξιολόγηση είναι ιδιαίτερα σημαντικές και χρήσιμες για όλους τους εκπαιδευτικούς! Το blog αυτό το γράφω για δύο λόγους (δυστυχώς και οι δύο απευθύνονται σε συναδέλφους που γνωρίζουν την Αγγλική Γλώσσα).

1ος λόγος…

Ο πρώτος λόγος είναι για να κάνω γνωστό το πρόσφατο, εξαιρετικό βιβλίο του Dylan Wiliam: Embedded Formative Assessment (δυστυχώς δεν είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά). Το βιβλίο αυτό μπορεί να δώσει στους εκπαιδευτικούς εκείνες τις κατευθυντήριες γραμμές που απαιτούνται ώστε να κατανοήσουν τη δυσκολία της αξιολόγησης της μάθησης, αλλά και την “τέχνη” της αποτελεσματικής αξιολόγησης του μαθητή.
Στην Ελληνική εκπαίδευση η αξιολόγηση του μαθητή δεν έχει βρει τη σωστή θέση της στην εκπαιδευτική διαδικασία. Για να μην πω ότι έχει δαιμονοποιηθεί κιόλας! Η διαμορφωτική (formative) αξιολόγηση μπορεί να αποδειχθεί ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευτικού που γνωρίζει να την εφαρμόζει. Αυτό το είδος της αξιολόγησης του δίνει τη δυνατότητα να αντιληφθεί τι έχει ή δεν έχει μάθει ο μαθητής, πληροφορώντας τον για το που ακριβώς πρέπει να στοχεύσει στην επόμενη διδασκαλία του. 

2ος λόγος…

Ο δεύτερος λόγος είναι για να πληροφορήσω όποιον ενδιαφέρεται ότι ο Dylan William διοργανώνει ένα δωρεάν webinar (διαδικτυακό σεμινάριο) πάνω στην αξιολόγηση με τον τίτλο: There is No Such Thing as a Valid Test. Το webinar θα δοθεί την Τετάρτη 9 Μαΐου και ώρα Ελλάδας 22:00 – 23:00. Ενδιαφέρει όσους δημιουργούν διαγωνίσματα και test για τους μαθητές τους και αναφέρεται στην εγκυρότητα και την αξιοπιστία των εργαλείων αυτών.
Για να παρακολουθήσετε το webinar πρέπει να εγγραφείτε εδώ. Στην ίδια σελίδα μπορείτε να βρείτε και κάποιες (λίγες) πληροφορίες για το webinar.
Στη φόρμα της σελίδας εγγραφής θα βρείτε το πεδίο District/Organization στο οποίο μπορείτε να βάλετε το σχολείο σας ή το φροντιστήριό σας ή κάποιο υποθετικό (ή φανταστικό) οργανισμό. Επίσης, στο πεδίο State/Province, έχει επιλογές μόνο για όσους ζουν στην Αμερική, παρόλο που είναι ένα webinar για όλη την υφήλιο. Μπορείτε να βάλετε το State που επιθυμείτε χωρίς πρόβλημα :-). Όποιος κάνει εγγραφή θα λάβει ένα email (που είναι μοναδικό για τον καθένα) που θα τον/την πληροφορεί τι πρέπει να κάνει στη συνέχεια.
Μην  ξεχάσετε να ελέγξετε τον υπολογιστή σας για το αν μπορεί να συνδεθεί στο webinar!!

Ας δώσουμε ραντεβού εκεί!!

Υ.Γ. Mπορείτε επίσης να δείτε ένα βίντεο από μια πρόσφατη ομιλία του Dylan Wiliam που αφορά την εκπαίδευση!

Eνημέρωση 12/5/2018: Η βιντεοδιάλεξη μαγνητοσκοπήθηκε από τους διοργανωτές και μπορείτε να τη δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

3 σκέψεις για το “Webinar του Dylan Wiliam”

  1. Θα ήθελα πολύ να μετάσχω στο webinar αλλα δυστυχώς έχουμε προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΔΕ. Να μας πεις δυο λόγια μετά

  2. Παράθεση: Διαδικτυακή παρουσίαση από τον Dylan William | Υλικό Φυσικής - Χημείας

Θα χαρώ πολύ να σχολιάσετε τη δημοσίευσή μου!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top
Scroll to Top